Logo Amblem
ANA SAYFAYARDIMARAGİRİŞ YAPKAYIT DUYURULAR MEAL DİNLE KUR'AN DİNLE
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
07 Eylül 2010, 04:30:28 ÖÖ
Duyurular: Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması'nın Final Sınavı ve Ödül Töreni Yapıldı. Detaylı bilgi için: www.kuranianlamaplatformu.com
Sayfa: [1]   Aşağı Git Yanıtla    Anket ekle
Abdulaziz BAyindir Hocamiz hakkinda gorus ve dusunceler ...  (Okunma Sayısı 1748 defa)
Yeni Üye
*

Esselamunaleykum kardeslerim,

foruma daha yeni oldum. Aslinda dogruyu soylemek gerekirse foruma uye olma sebebim Abdulaziz Bayindir hoca hakkinda bir (kisa) odev hazirlamam ve bu konuda sizin gorus ve dusuncelerinizi almaktir.

Yazacagim raporda/incelemede/hayat oykusunde, hocamizin sohbetlerine katilan, onun fetvalarini dinleyen ve hayatinda uygulayan cemaatin/gurubun dusuncelerinede yer vermem gerekiyor.

BU konuda bana yardim ederseniz cok sevinecegim.

Sizden ogrenmek istedigim:
- Neden Abdulaziz Bayindir?
- Soylediklerine ne kadar inandiginiz/itibar ettiginiz ve hayatinizda neden uyguladiginiz?

Kisaca o'nun hakkinda olumlu veya olumsuz dusunceleriniz ve gorusleriniz.
Ve ozellikle merak ediyorum eger dusunceleriniz olumluysa, o'nun hakkinda soylenen olumsuz seylere nasil ve ne kadar tepki verdiginiz? Tepki veriyor musunuz?

Eger bu konularda bana yardim edebilirseniz cok ama cok sevinecegim.

Simdiden tesekkur ederim ... Allah razi olsun insallah ...

Selam ve dua ile ...

Not: Yardim edende etmeyenden de Allah razi olsun insallah ... Gülümseme

-------------------------

Yeni Üye
*

Selamünaleyküm

Bütün konulara KURANI KERİM VE PEYGAMBERİMİZİN  SÜNNETİ ile anlatması
Birde ALLAHIN en büyük ve affetmeyeceğini  haber verdiği ŞİRK  4/48  günahı ile mücadele etmesi

21/24. Yoksa,  Allah dan  başka ilahlar mı edindiler?
 De ki:
-Kesin belgenizi getirin! İşte bu, benimle beraber olanların ve benden öncekilerin uyarısıdır. Fakat, onların çoğu gerçeği bilmiyorlar, ama buna rağmen yüz çeviriyorlar.

47/14. Rabb’inden bir belge üzerinde olan kimse, kendisine kötü işleri güzel görünen ve heveslerine uyan kimse gibi midir?

Yeni Üye
*

Gorusun ve dusuncelerin icin cok tesekkur ederim kardesim.

Goruyorum ki cogunlukla ayet kullanmissin ve anladigim kadariyla Abdulaziz hoca icin soylenen negatif tepkilerede 47/14'le cevap vermissin ...

Haklisin vesselam ... Gülümseme

Cok tesekkur ederim ve diger uyelerinde gorus ve dusuncelerini bekliyorum ...

Isteyen ozel mesajlada cevap verebilir ... Gülümseme

Yeni Üye
*

Abdulaziz Bayındır hocanın, bana göre en büyük özelliği, bu çağın insanı olmasıdır..

Kısaca;  Bu çağın insanı olduğunun farkında olan, ayakları yere basan ve insanlara bu çağda, sağı solu kırmadan, dökmeden nasıl yaşanacağını, Kuran ve Sünnet çerçevesinde anlatmasıdır.

Uzatmadan, cilalamadan, ağdalamadan, bu sırada ağlamadan, sızlamadan adam gibi, kısaca anlatmasıdır.

Bizlerin de,  konuyu net ve kolay bir şekilde anlamamızdır, Abdulaziz hocayı da, kıymetli kılan zaten budur.

Serttir, adam gibi adamdır, şaka yapmasını da bilir, öfkelenmesini de, laubaliği sevmez, abartmaya, abartılmaya, hayal kurmaya tahammülü yoktur.

Yersiz ve zamansız muhabbetler den fazlaca sıkılır, meramını uzun uzun anlatmaya çalışanlara tahammülü azdır.

Kendileri, öğretmeye çalıştığından daha fazla, öğrenmeye açtır, susamıştır, her daim öğrenmenin peşindedir..

Daha ne olsun, Allah ondan razı olsun...

Benden bu kadar.

Esen kalın..

Yeni Üye
*

Söz ve davranışları kişinin aynasıdır.
Dolayısıyla Abdülaziz hocanın yaptığı çalışmalara bakmak en doğru tanıma yöntemidir.
Allah razı olsun Abdülaziz hoca Allah'ın kitabının doğru bir şekilde anlaşılması,Allah Rasulu'nün doğru bir şekilde tanıtılması için gayret gösteren bir alim insandır.
Hataları yok mudur?Elbetteki vardır.Çünkü hatadan uzak olan yalnız Allah'tır.Her zaman herkesin doğru yoldan sapma ihtimali olduğunu bilerek hareket etmeliyiz.Ama bir insan doğru olanı ne olursa olsun söylüyor ve yapıyor,bunun bedelinide ödüyorsa buna saygı duymak gerekir.
Müslümanlar olarak biz yalnız Allah kulluk ettiğimizden;başka hiç kimseye kayıtsız şartsız boyun eğmez ve peşinden gitmeyiz.Kim ki Allah'ın dinini bize doğru olarak öğretme gayreti içinde olur ve bu uğurda mücadele ederse onu da sever,saygı duyar ve destekleriz.Biz Allah'a kullukta samimi olur ve aklımızı vahiy ışığında kullanırsak Allah bizi doğru yoldan saptırmaz.Allah kuluna yeter,kendisine yönelenleride doğru yola iletir.

Sayfa: [1]   Yukarı Git Yanıtla    Anket ekle

Gitmek istediğiniz yer:  

Kuran Dersi | Vakıf Sitesi| Fetva Sitesi | Uygurca Site | Arapça Site | Rusca Site | Azerice Site | İngilizce Site | Almanca Site | SV Yayınları | Platform Sitesi 07 Eylül 2010, 04:30:28 ÖÖ
MySQL Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC PHP Kullanıyor